De Lionsclub Almere
Veritas heeft dit jaar gekozen voor drie Franse wijnen:
-
Vin de Pays OC Chardonnay-Viognier Blanc
-
Vin de Pays OC Grenache – Cinsault Rosé
-
La Bastide Laurent, Merlot, Vin de pays d' Oc
Onderstaand meer informatie en serveertips. A la votre santé!
1. Vin de Pays OC Chardonnay-Viognier Blanc
Wijnhuis:
Château de La Rèze Gravade
Land/Streek:
hart van Mervois Carcassonne-Narbonne-as, Frankrijk,
De wijn: 50 % Chardonnay – 50 % Viognier
Druivenpluk vindt 's nachts plaats om oxidatie te voorkomen.
Vinificatie gebeurt koud met bescherming(CO2).
Gisting gedurende 14 dagen en rijping op lie gedurende 3 maanden.
Proefnotities:
Een bleke wijn met een hint van goudkleur.
De neus wordt gekenmerkt door hints van zeer rijp fruit.
In de mond een soepele wijn met een lichte honingsmaak.
Drinktemperatuur tussen 8° en 10° Celcius.
2. Vin de Pays OC Grenache – Cinsault Rosé
Wijnhuis:
Château de La Rèze
Gravade
Land/Streek:
hart van Mervois Carcassonne-Narbonne-as,
Frankrijk,
De wijn: 50 %
Grenache – 50 %
Cinsault
Druivenpluk vindt 's nachts plaats om oxidatie te voorkomen.
Vinificatie gebeurt koud met bescherming(CO2).
Gisting gedurende 14 dagen en rijping op lie (wijnmoer) gedurende 3
maanden.
Proefnotities:
Een duidelijke bleek rose kleur.
De neus wordt gekenmerkt door noten van zeer rijp fruit.
In de mond een soepele wijn eindigend in fruitig met minerale smaak.
Drinktemperatuur tussen 8° en 10°.
3. La Bastide Laurent, Merlot, Vin de pays d' Oc
Wijnhuis:
Terroir
Club
Land/Streek:
Frankrijk, Zuid-Frankrijk
Druivenras: Merlot
Deze Merlot heeft een zeer intens mooie dieprode kleur met paarse
hinten en prettige aroma’s van rijp fruit en bosvruchten. De wijn is goed in
balans, vol en rond in de mond en heeft een mooie lange afdronk.
Wijn/spijs
Bij gegrild lamsvlees met tijm of bij blauwe kaas.
Appellatie: Vin de Pays d'Oc
Proefnotitie
Een soepele en geconcentreerde wijn, met een aroma van zwarte vruchten
(pruimen, bramen), van drop, vanille en specerijen.
Serveertemperatuur: 16-18 C
|