Veritas wijnen

Wijnbeschrijving

 

    Persbericht

Lions Club Veritas wijnen 2011


 

 

De Lionsclub Almere Veritas heeft dit jaar gekozen voor drie Franse wijnen:

  1. Vin de Pays OC Chardonnay-Viognier Blanc
  2. Vin de Pays OC Grenache – Cinsault Rosé
  3. La Bastide Laurent, Merlot, Vin de pays d' Oc

 

Onderstaand meer informatie en serveertips. A la votre santé!

 

1. Vin de Pays OC Chardonnay-Viognier Blanc

Wijnhuis:
Château de La Rèze Gravade

 

Land/Streek: 
hart van Mervois Carcassonne-Narbonne-as, Frankrijk,
 

De wijn: 50 % Chardonnay – 50 % Viognier

Druivenpluk vindt 's nachts plaats om oxidatie te voorkomen.

Vinificatie gebeurt koud met bescherming(CO2).

Gisting gedurende 14 dagen en rijping op lie gedurende 3 maanden.

 

Proefnotities:

Een bleke wijn met een hint van goudkleur.

De neus wordt gekenmerkt door hints van zeer rijp fruit.

In de mond een soepele wijn met een lichte honingsmaak. 

Drinktemperatuur tussen 8° en 10° Celcius.   
 

2. Vin de Pays OC Grenache – Cinsault Rosé

Wijnhuis:
Château de La Rèze
Gravade

 

Land/Streek: 
hart van Mervois Carcassonne-Narbonne-as, Frankrijk,                       

 

De wijn: 50 %  Grenache – 50 %  Cinsault
Druivenpluk vindt 's nachts plaats om oxidatie te voorkomen.
Vinificatie gebeurt koud met bescherming(CO2).
Gisting gedurende 14 dagen en rijping op lie (wijnmoer)  gedurende 3 maanden.


Proefnotities:
Een duidelijke bleek rose kleur.
De neus wordt gekenmerkt door noten van zeer rijp fruit.
In de mond een soepele wijn eindigend in fruitig met minerale smaak.
Drinktemperatuur tussen 8° en 10°.

 

3. La Bastide Laurent, Merlot, Vin de pays d' Oc

Wijnhuis:

Terroir Club

 

Land/Streek: 

Frankrijk, Zuid-Frankrijk

 

Druivenras: Merlot                                       

Deze Merlot heeft een zeer intens mooie dieprode kleur met paarse hinten en prettige aroma’s van rijp fruit en bosvruchten. De wijn is goed in balans, vol en rond in de mond en heeft een mooie lange afdronk.

Wijn/spijs
Bij gegrild lamsvlees met tijm of bij blauwe kaas.

 

Appellatie: Vin de Pays d'Oc 

 

Proefnotitie

Een soepele en geconcentreerde wijn, met een aroma van zwarte vruchten (pruimen, bramen), van drop, vanille en specerijen.    

Serveertemperatuur: 16-18 C       

 

 

EDP drukkerij en ontwerpres